Cotlet de porc cu mere coapte

Postat de papabundetot in Porc
14 Iun 2013 | 2763 vizualizari
Cotlet de porc cu mere coapte

Initial cand am gandit aceasta reteta,am gandit-o cu o alta garnitura,pentru ca eu evit in general sa asociez carnea cu cartofii si mai ales prajiti dar….daca tot erau cumparati cartofii si erau si din cei noi (imi plac foarte mult) am zis ca …merge odata sa facem si prostioare si sa mancam mai nesanatos mai ales ca nu facem asta des. Reteta aceasta am creat-o inspirandu-ma tot din o emisiune culinara dar am adaptat-o dupa ingredientele mele si ce posibilitati am eu, si am pastrat din ea doar ideea de mar copt pe gratar. Am folosit 13- 14 buc cotlet de porc fara os,pe care le-am marinat 35-40 minute in sos soia,scortisoara,otet balsamic,zahar,ienibahar,curry si chilly,zeama de lamaie. Dupa ce s-au marinat le-am dat la cuptor intr-o tava cu unt si putin ulei,am pus carnea cu tot cu marinata in care a stat. Am lasat totul in cuptor cam 40 minute la foc mic. Separat am curatat 3-4 mere micute,le-am taiat felii mai groase si le-am copt un pic pe gratar apoi le-am pus peste bucatile de cotlet si au stat si ele 15-20 min la cuptor. Ca sa fie o mancare aromata si pentru ca stiu ca lui iubi al meu ii place mult m-am gandit sa fac si un sos la friptura,sos dulceag pentru ca se potrivea cu merele si carnea de porc. Am folosit

Ingrediente

  • 2 catei usturoi
  • 4-5 cm ghimbir
  • o lingurita de dulceata de petale de trandafir
  • 3 smochine deshidratate taiate cubulete
  • sos soia,
  • curry,
  • chilly,
  • sos rodii,
  • apa de flori de portocal

Mod de preparare

Am taiat usturoiul si ghimbirul foarte marunt,le-am pus in tigaie cu putin ulei si le-am lasat la prajit putin (1 minut), am adaugat apoi dulceata de trandafiri,sosul de soia,sosul de rodie,apa de flori de portocal,smochinele  si celelalte condimente,am amestecat si am lasat sa fiarba incet,am adaugat la sfarsit o mana de zahar si cand acesta s-a topit am stins focul.

Am servit carnea de porc cu mere coapte si sos alaturi de cartofi noi prajiti. BUuuuunnnn a fost .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc in cidru, cu garnitura de mere coapte

Postat de katty

Cotlet de porc in cidru, cu garnitura de mere coapte

Masati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile de dafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit...

Citeste continuarea

Cotlet cu cașcaval și mere coapte

Postat de CulinaryRainbow

Cotlet cu cașcaval și mere coapte

Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 18:12

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking