Baigli cu nuca

Postat de lacrimioara in Prajituri
20 Noi 2010 | 11641 vizualizari
Baigli cu nuca

este un fel de cozonzc unguresc

Ingrediente

Pentru coca:

  • 2 galbenuse de ou,
  • 125 grame de unt,
  • 25 gr drojdie,
  • o cana de lapte caldut aproximativ
  • putina sare,
  • 4 linguri zahar,
  • 500 gr faina.

Pentru umplutura:

  • 500 gr nuca,
  • 4 linguri zahar si albusurile de la cele 2 oua.

Mod de preparare

Punem drojdia in putin lapte caldut amestecat cu o lingura zahar si lasam sa dospeasca 10 minute.Punem faina intr-un bol adaugam untu la temperatura camerei , galbenusurile,restu de zahar, maiaua adica drojdia dospita,sarea si framantam cu laptele caldut ,laptele il punem pe rand pana devine un aluat elastic.Il punem undeva la cald o ora pana isi dubleaza volumul.Batem albusurle spuma si le adaugam peste nuca macinata amestecata cu zaharul si amestecam bine.Dupa ce aluatu a dospit il impartim in doua si intindem prima foaie punem umplutura  de nuca si rulam ca in imagine,il punem in tava tapetata cu hartie sau unsa cu unt,procedam si cu cealalta foaie la fel dupa care i punem undeva la cald inca 20 minute sa mai creasca. Dupa ce au stat 20 minute  i ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si o lingurita miere,i punem la copt 35 minute la foc 200 grade la inceput 10 minute, dupa care la foc normal adica 180 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert baigli cu nuca

Postat de MotanLaOale

Desert baigli cu nuca

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...

Citeste continuarea

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 15:08
Mmmmm nuca...ce bun...ce delicatesa!
la 20.11.2010, 15:12
Aaaa, acum am vazut ca locuiesti in Barcelona, ce oras frumooooos
la 20.11.2010, 16:17
yam yammmm
la 20.11.2010, 16:32
la 20.11.2010, 17:19
ma abonez la o felie..k pare tare gustos

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking