Bame cu pui la cuptor

Postat de Mihaela11_jo in Pui
9 Ian 2011 | 9292 vizualizari
Bame cu pui la cuptor

Mancarea de bame este foarte populara in lumea araba.Se poate gatii cu pui, carne de vita sau carne de oaie. In majoritatea retetelor , bamele se spala, se usuca si se calesc in ulei; apoi se fierb cu carnea. Eu prefer reteta cu bame la cuptor,in care caz nu se calesc bamele in ulei, deoarece este mai sanatoasa.

Ingrediente

  • 1 kg bame proaspete
  • 1 pui mare cca 1,2 kg ( sau 2 piepturi de pui)
  • 500 gr rosii operate si cojite
  • 5 linguri ulei de masline
  • 5 linguri otet alb
  • boia de ardei dulce
  • 2 cepe medii taiate marunt
  • 3  catei de usturoi taiat marunt -condimente mixte macinate( all spice, cardamom, cuisoare, nucsoara, foi de dafin)
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol  si se presara cu ½ lingurita de sare si otet.

Se lasa la marinat 1-2 ore.

Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de marimea dorita si se freaca cu boia si condimentul mixt pe ambele parti.

Rosiile cojite se taie in bucati mai mari.

Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie antiaderenta si se frige puiul pe ambele parti pana se formeaza o crusta ; se adauga ceapa si  usturoiul cca 4-5 minute , pana iau o culoare aurie.

Se pun bamele intr-o tava de cuptor anti aderenta , se adauga rosiile, ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu 3 cani de apa sarata dupa gust.

Se adauga puiul cu uleiul in care s-a fript si se presara cu cimbru.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptorul incalzit la 220 de grade 45 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc puii.

Se servesc cu garnitura de orez fiert cu margarina de palmier , ardei iute si masline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de pui cu ardei copti

Postat de Zamfira

Tocanita de pui cu ardei copti

Spalam portionam carnea de pui. Intr-un vas calim bucatile de carne in putin ulei, adaugam ceapa rosie tocata marunt, adaugam boia dulce si putina apa. Calim totul cateva minute. Adaugam rosiile...

Citeste continuarea

Ostropel de pui cu ardei

Postat de ralu_ca

Ostropel de pui cu ardei

Am spalat carnea am portionat-o. Ardeii si ceapa i-am taiat julien. Intr-o cratita am incins ulei si am prajit carnea pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am pus in vas de yena. In uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 21:36
la 09.01.2011, 22:17
Vero esti invitat la o portie; sau chiar doua ca vad ca nu este o mancare prea solicitata in tara
la 09.01.2011, 23:07
Foarte bun
la 09.01.2011, 23:28
Bamele sunt unele din legumele mele preferate. Eu le oparesc in apa cu otet ca sa nu mai fie "baloase". O sa incerc la vara si reteta ta.
la 09.01.2011, 23:41
si mie imi facea mama cand eram mai mica, poate voi incerca si eu sa le fac.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking