Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem

Postat de alba_zori in Dulciuri
24 Apr 2013 | 9879 vizualizari
Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem

Postez doua retete deodata,pentru ca este din acelasi aluat.Mi-am lasat libera imaginatia si iata ce a iesit,numai deliciosenii! Este reteta mea preferata pentru cescute,super bune,minunate asi zice,sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 110 gr zahar
  • un ou
  • un plic de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de lapte soia(sau de care preferati)
  • 250 gr faina 00
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 gr margarina topita(sau ulei de floarea soarelui)
  • Pentru crema Chantilly:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 130 gr zahar
  • 130 gr amidon
  • un plic de vanilie si o sticluta de aroma vanilie
  • coaja de lamaie
  • 200 ml frisca
  • un plic de stabilizator
  • Pentru ornamente:
  • 250 gr capsuni
  • un plic de gelatina
  • zahar praf
  • pentru floricele:
  • gem de fructe de padure(sau ce gem preferati)
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prepararea aluatului:se face in ordinea scrisa a ingredientelor:

Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul pana devine cremos,se adauga pliculetul de vanilie,coaja de lamaie rasa,cele 2 linguri de lapte,faina data prin sita si lingurita de praf de copt pana devine o compozitie sfaramicioasa,topim margarina si adaugam,amestecam foarte bine pana se dezlipeste de peretii bolului si devine o minge nu prea dura dar nici prea moale.

Invelim cu folie alimentara si dam la rece pentru 30 minute.

Dupa ce s-a odihnit o intindem cu ajutorul unui sucitor si intre doua folii transparente ca sa fie destul de subtire.

Ungem formele de cescute ,barcute cu margarina si asezam un cerc din aluat,aranjam bine si inlaturam excesul,gaurim cu furculita si apasam cu dosul furculitei si pe bordul cescutelor ca in fotografia 6.Facem si frunzulite si fluturasi daca vrem cu ajutorul formelor de taiat biscuitii.

Ne putem orienta dupa grosimea aluatului aranjat in forme cat vor creste in timpul coacerii,c-am jumate de centimetru sigur vor creste,daca nu mai mult.Deci grija la cat de gros intindem aluatul.

Ungem cu putina apa la borduri si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute pana se coloreaza bine,le scoatem cu grija pe o tava,si inca calde le dezlipim cu ajutorul unei scobitori.Lasam la racit.

Prepararea cremei Chantilly:Intr-o cratita incalzim laptele cu coaja de lamaie si lasam in infuzie 10 minute,dupa care inlaturam coaja de lamaie.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul,pliculetul de vanilie pana devine spumos,adaugam si amidonul dat prin sita,devine o compozitie sfaramicioasa care o vom dizolva cu laptele cald in mod trepat si amestecand foarte bine.

Dam compozitia la incalzit pe foc si amestecam mereu pana devine crema destul de densa.Se pune intr-o farfurie si se acopera cu folie transparenta,se da la rece.

Intre timp batem frisca foarte rece (este foarte important sa fie rece de la frigider)cu un mixer si cand isi dubleaza volumul adaugam si plicul de stabilizator,batem pana devine spumos si destul de tare.

Dupa ce s-a racit crema o trezim amestecand-o bine cu o furculita si adaugam toata frisca amestecand de jos in sus,adaugam si sticluta de aroma de vanilie (pentru o aroma mai puternica)si daca vrem o lingura de limoncello(daca nu vor fi copii care o vor gusta).Punem intr-un poche crema Chantilly treptat.(va mai ramane crema care se poate tine la congelator pentru alta data)

Dam cu zahar praf cescutele si barcutele,le umplem cu crema si deocram cu capsuni.

Ungem cu putina gelatina,si asezam si cate un biscuitel mic fluturas sau frunzulita dat cu zahar praf langa capsuna.

Floricelele le-am dat cu zahar praf si umplut cu gem de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Aluatul : Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final,...

Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de Leontina_Costel1970

Desert bezele

Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2013, 14:40
Ador crema chantilly !! Arata minunat!!
la 24.04.2013, 14:43
minunate ! arata apetisant, combinatia de crema asa buna cu fructe este senzationala
la 24.04.2013, 14:45
Multumesc fetele,e o deliciosenie,super bune!va pup dulce
la 24.04.2013, 14:48
bune bune
la 24.04.2013, 14:51
Multumesc Motanel

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking