Ingrediente
- 5 oua
- 300 gr zahar
- 3 pliculete zahar vanilat( daca il faceti in casa e si mai splendid)
- un praf sare
- coaja de portocala
- 100 gr unt topit
- 1 cana lapte caldut
- 1 cana de zer( ramas de dimineata de la branza de vaci facuta in casa)
- 5 linguri iaurt de casa
- 1 kg si 300 gr de faina
- 25 gr drojdie proaspata
Umplutura:
- 750 gr branza de vaci scursa
- 2 pliculete vanilie
- 250 gr zahar
- coaja de lamaie
- 1 ou si 3 galbenusuri
- 1 esenta de rom
- cine doreste poate pune si stafide( eu nu am pus)
Pentru uns:
- 6, 7 galbenusuri
- 1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos.
Acoperim cu un servet curat si dam la caldura( langa aragaz) o ora si jumatate pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele, apoi pregatim si galbenusurile pentru uns.
Luam cate o bucata din aluat si dam forma de bascuta sau de portofel asa cum dorim, umplem cu crema de branza, ungem cu galbenus, presaram cu zahar vanilat si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade( sau in functie de cuptor pana se rumenesc frumos.
Apoi le oferim calde si delicioase celor dragi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute si portofele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|