Bascute si portofele

Postat de RuxyRux in Prajituri
9 Dec 2011 | 12906 vizualizari
Bascute si portofele

...din toata inima...pentru cei dragi!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( daca il faceti in casa e si mai splendid)
  • un praf sare
  • coaja de portocala
  • 100 gr unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 cana de zer(  ramas de dimineata de la branza de vaci facuta in casa)
  • 5 linguri iaurt de casa
  • 1 kg si 300 gr de faina
  • 25 gr drojdie proaspata

Umplutura:

  • 750 gr branza de vaci scursa 
  • 2 pliculete vanilie
  • 250 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 1  esenta de rom
  • cine doreste poate pune si stafide( eu nu am pus)

Pentru uns:

  • 6, 7 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos. 

Acoperim cu un servet curat si dam la caldura( langa aragaz) o ora si jumatate pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele, apoi pregatim si galbenusurile pentru uns.

Luam cate o bucata din aluat si dam forma de bascuta sau de portofel asa cum dorim, umplem cu crema de branza, ungem cu galbenus, presaram cu zahar vanilat si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade( sau in functie de cuptor pana se rumenesc frumos.

Apoi le oferim calde si delicioase celor dragi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute si portofele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu caise

Postat de camelia75

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme. 2.Adaugati ouale si mixati bine. 3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt...

Citeste continuarea

Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline

Rulada cu ganache de cappuccino

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2011, 20:35
un portofel plin ochi as vrea si eu
la 09.12.2011, 20:37
mamaaaaa ce-i acolo
la 09.12.2011, 20:47
eu nici nu pot gandi cand ma uit la ele
la 09.12.2011, 20:50
Buuune
la 09.12.2011, 20:55
Unul ochi sa fie Dia Diuta

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking