Bastonase de pui crocante si aromate

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
31 Aug 2014 | 3888 vizualizari
Bastonase de pui crocante si aromate

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

Ingrediente

  • 2 jumatati de piept de pui
  • sare, piper alb, praf de usturoi
  • 2 linguri sos de barbeque cu gust afumat
  • sos de soia
  • 1/2 pahar vin alb
  • ulei de masline, ulei pentru prajit
  • pesmet facut din grisine
  • 2 oua
  • faina

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat (gasim la standul de ketchup si sosuri). La final turnam vinul alb. Le amestecam bine si le lasam la frigider cateva ore. 

Pregatim pesmetul mixand in robot cateva grisine . Praful rezultat il amestecam cu sare, piper alb cu generozitate, praf de usturoi ai putin parmezan. 

Punem ulei intr.o tigaie la incins si dam fasiile de pui prin faina, ouale batute si apoi pesmetul condimentat. Le prajim la foc mediu . Le scoatem pe un servetel absorbant.

 Eu am servit alaturi de cartofi prajiti  si salata cu creson , imbibate in sos coctail.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase de pui crocante si aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Fasole galbena cu perisoare

Postat de panacris

Fasole galbena cu perisoare

Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 16:08
Tare bune...cu siguranta vor fi incercate
la 31.08.2014, 16:12
Cristeena, altă dată să pui mai multe la porţie. Bun!
la 31.08.2014, 16:13
la 31.08.2014, 16:15
foarte bune
la 31.08.2014, 16:20
Super!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking