Batoane crocante cu rozmarin si cimbru

Postat de Sylvia in Piine
6 Feb 2010 | 3634 vizualizari
Batoane crocante cu rozmarin si cimbru

Sunt ideale pentru acompaniat orice ciorba sau supa si pentru servit simple ca u gustare rece.

Ingrediente

  • 500 de grame faina alba ,
  • 250 ml apa,
  • un cub  de 25 de grame drojdie proaspata,
  • o jumatate lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • un fir rozmarin si un fir de cimbru

Mod de preparare

  Se pun toate ingredientele in masina de facut paine si se selecteaza programul pentru aluat, rozmarinul si cimbru se toaca fin separat fiecare. Aluatul se poate prepara si manual, dizolvand in apa usor incalzita drojdia si zaharul, compozitia aceasta turnandu-se peste faina amestecata cu sare. Se acopera cu un strat fin de faina si se lasa 10 minute apoi se  framanta bine pana aluatul prinde consistenta dorita iar la final se adauga 2 linguri ulei masline si se mai framanta 5 minute.

  Se lasa alatul la dospit pana isi dubleaza volumul  apoi se modeleaza bastonase subtiri, cu o lungime de aproximativ 10 cm  care se rasucesc pe toata lungimea. Se ung cu lapte si se presara peste ele sare gema, pe jumatate dintre ele  presaram rozmarin tocat marunt iar pe  cealalta jumatate   presaram cimbru tocat fin.

  Se pun in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius si se lasa la copt pentru 10-15 minute pana vedem ca iau culoarea aurie. Sunt crocante si au un gust deosebit de la ierburile aromate, pot sa insoteasca cu succes orice ciorba sau friptura cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane crocante cu rozmarin si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici cu mac si susan

Postat de comanligia

Painici cu mac si susan

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, apoi se adauga oul batut cu sarea, zaharul si smantana. Se amesteca pana se obtine un aluat moale, omogen. Se unge o tava cu unt si se pune o foaie de...

Citeste continuarea

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

Postat de AlexTeacher

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator; Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2010, 15:43
Esti tare harnicuta ! Zici ca pregatesti ceva rapid si te migalesti la batoane.Sunt foarte bune si la un pahar cu lapte batut. Sunt cu adevarat rapide.
la 06.02.2010, 22:37
Exact, merg cu orice mi-ati facut pofta de lapte batut

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking