Batoane cu dulceata si bezea

Postat de hashul in Prajituri
27 Mai 2013 | 3968 vizualizari
Batoane cu dulceata si bezea

Dementiala, nu ma mai pot opri din mancat :).

Ingrediente

Pentru aluat :

  • Faina - 200 gr
  • Unt - 140 gr (temperatura camerei)
  • Zahar pudra - 70 gr
  • Galbenusuri - 3 buc
  • Coaja de la o jumatate de lamaie
  • Un varj de sare

Pentru glazura :

  • Albusuri - 3 buc
  • Zahar pudra - 120 gr
  • Zeama de lamaie - 2 lingurite
  • Nuca macinata - 100 gr
  • O lingurita coaja de portocala
  • O lingurita esenta rom
  • O jumate de borcan de dulceata nu foarte dulce(ceva mai acrisor)

Mod de preparare

Pentru aluat se freaca bine faina cu untul taiat cubulete, pastrat la temperatura camerei, impreuna cu restul ingredientelor.

Se face o coca care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min.

O scoatem dupa 15 min si punem un strat subtire de dulceata iar peste punem bezeaua, care am facut-o mixand bine albusurile cu zaharul,lamaia,esenta si potocala, iar la sfarsit cu o spatula amestecam nuca usor cu albusul.

Se pune din nou tava la cuptor pana se rumeneste si se intareste glazura.

Se lasa la racit si dupa, o taiati cum credeti voi de cuvinta!!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu dulceata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura fina cu caise

Postat de simona72

Prajitura fina cu caise

Pt blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Postat de timea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 20:45
Mmmmmmm bune
la 27.05.2013, 20:46
N-am mancat asa ceva pana acum, dar vad ca e cu nuca si dulceata asa ca...e ok!
la 27.05.2013, 20:51
la 27.05.2013, 20:52
Interesant !
la 27.05.2013, 20:53
super buna, seamana cu prajitura Figaro pe care o ador

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking