Ingrediente
Pentru aluat :
- Faina - 200 gr
- Unt - 140 gr (temperatura camerei)
- Zahar pudra - 70 gr
- Galbenusuri - 3 buc
- Coaja de la o jumatate de lamaie
- Un varj de sare
Pentru glazura :
- Albusuri - 3 buc
- Zahar pudra - 120 gr
- Zeama de lamaie - 2 lingurite
- Nuca macinata - 100 gr
- O lingurita coaja de portocala
- O lingurita esenta rom
- O jumate de borcan de dulceata nu foarte dulce(ceva mai acrisor)
Mod de preparare
Pentru aluat se freaca bine faina cu untul taiat cubulete, pastrat la temperatura camerei, impreuna cu restul ingredientelor.
Se face o coca care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min.
O scoatem dupa 15 min si punem un strat subtire de dulceata iar peste punem bezeaua, care am facut-o mixand bine albusurile cu zaharul,lamaia,esenta si potocala, iar la sfarsit cu o spatula amestecam nuca usor cu albusul.
Se pune din nou tava la cuptor pana se rumeneste si se intareste glazura.
Se lasa la racit si dupa, o taiati cum credeti voi de cuvinta!!! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu dulceata si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|