Batoane Dots

Postat de sandytza in Dulciuri
14 Mai 2010 | 52756 vizualizari
Batoane Dots

Ingrediente

  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de unt
  • 50 ml suc natural de portocale.
  • 200 gr ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka )

Mod de preparare

Se pune branza , zaharul, vanilia , untul si sucul de portocale intr-un bol si se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta.   Se pune compozitia intr-un cornet si se toarna pe o folie sau pe o hartie de copt bari de grosimea dorita (care o da gaura facuta cornetului)si lungimea dorita (nu e regula).
Se pot inveli individual sau nu, dupa preferinta , si se baga la frigider recomandat de seara pana dimineata ca sa se intareasca suficient pentru a putea fi invelite in ciocolata.  
Cand acestea s-au intarit (nu vor fi foarte tari) se scot din frigider si se invelesc in ciocolata topita. Se topeste ciocolata pe bain marie sau la microunde dar atentie sa nu fiarba ca se va branzi. Daca e prima data cand topiti ciocolata e mai bine sa o faceti pe bain marie . Cand aceasta s-a topit de tot, se intinde pe o folie alaturi de fiecare dots imparte de lungimea dotsului iar de latime calculati si tineti in cont ca trebuie sa imbrace bara de branza. Se ruleaza dotsul astfel incat ciocolata sa il acopere in intregime si il lasati in folie pana cand ciocolata se intareste. Daca ciocolata nu este prea calda , se va intari in cateva secunde. Daca este prea calda va dura cateva minute. Cand s-a intarit se inlatura folia si se pot servi.   Pozele pas cu pas sunt mai vechi si acolo am facut dotsuri lungi si cu ciocolata menaj. Lungimea lor e dupa gustul fiecaruia dar ciocolata menaj eu nu v-o recomand. In pozele de prezentare am folosit ciocolata Milka si sunt muuuult mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane Dots" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Postat de Dya

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea...

Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de Elena_Daria

Cornuri de Bratislava

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute. Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2010, 07:33
Apetisant!.....................
la 14.05.2010, 08:35
wow, super tare ideea! mersi mult de tot, am sa facnegresit darca sa fie dots dots crd ca am sa adaug niste bucatele de caspuni ca sa fie si punctele(dots inseamna puncte) si sa vad ce zice micuta mea! super tare, 5 furculite si o pun la favorite!
la 14.05.2010, 08:49
chiar ca e super tare ideea....bravo....
la 14.05.2010, 09:13
super
la 14.05.2010, 09:52
Minunate.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking