Tort inima 'Bucataras Grozav'

Postat de TAB1TA in Torturi
14 Apr 2013 | 5764 vizualizari
Tort inima 'Bucataras Grozav'

Un tort facut dupa imaginatia si posibilitatile mele, dupa ce am ratat o reteta.

Ingrediente

Blat:

  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Insiropare:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar

Crema:

  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/4 portocala

Ornat:

  • cateva batoane After Eight

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul. 

Se amesteca cele doua compozitii. Faina amestecata cu praful de copt si cacaua se adauga treptat. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da cuptor pentru 30-35 de min, la foc mediu.

Se lasa blatul sa se raceasca. Se taie in doua blatul si se insiropeaza. Se lasa cateva ore si apoi se orneaza.

 Pentru sirop am pus apa cu zaharul la fiert, cand a inceput sa se lege, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Am mixat frisca pana s-a intarit. Am dat-o la frigider pentru cateva ore. Crema de branza am amestecat-o cu o parte din frisca si zaharul pudra. Am pus crema si portocala taiata in bucatele intre blaturi. Am pus al doilea blat si am insiropat. Peste inima din centru am pus cateva linguri din crema amestecata cu o lingura de cacao, iar pe margini cu frisca.

 L-am lasat la frigider cateva ore inainte de a-l taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima 'Bucataras Grozav'" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nucă de cocos şi mere

Postat de Zamfira

Tort cu nucă de cocos şi mere

Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Frecăm cele 6 gălbenuşuri cu 200 g zahăr până când devin o pastă deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul şi laptele,...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Postat de katty

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 09:24
Te felicit, mi-a placut ideea transformarii unui tort in forma de inima intr-unul in forma de inger..... Wow! Si n-a fost nevoie decat de doua taieturi.... BRAVO!
la 14.04.2013, 09:43
Multumesc draga Claudia
la 14.04.2013, 09:47
Felicitari Grozavo
la 14.04.2013, 09:52
Multumesc Senzationala Dia
la 14.04.2013, 10:07

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking