Batuta de pui la cuptor

Postat de anisoara in Pui
8 Feb 2010 | 32186 vizualizari
Batuta de pui la cuptor

Ingrediente

  •  
  • 300 gr. de piept de pui
  • 3 cepe mari
  • 200 gr. de cascaval de tip olandez
  • 100 gr. maioneza cumparata sau preparata de casa
  • 0.5 lamie
  • un ardei rosu gras
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita de sare
  • piper negru sau condimente pt pui

Mod de preparare

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.

 2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.

 3. Se imparte pieptul de gaina in fileuri  subtiri. Daca aveti fileuri  mai groase, se bat cu un ciocan de lemn, punind pieptul   pentru batut , intre 2 foi de pergament . Se bate pieptul  atent, ca sa nu se rupa carnea , si dupa aceia, se sareaza, se pipereaza pe o parte si alta si se aranjeaza una linga alta , sau fiecare in parte pe tava unsa cu putin ulei .Se presara cu condimente pentru pui.

 4. Se repartizeaza toata ceapa taiata  pe fileurile batute in forma de delusor. Se presara   busuioc, leustean la dorinta.  De asemenea , la dorinta , se taie ardeiul in rondele si se aranjaza peste ceapa.

 5. Deasupra pe ceapa se toarna cite o lingura de maioneza . Maioneza este de dorit sa fie la temperatura camerei, ca sa o puteti repartiza mai usor deasupra cepei. Pe urma se presara cite 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mascata  si se introduce tava la cuptor.

 6. Peste 5 minute scadeti focul la temperatura de 160 C. In total batutele se coc 15-20 minute. Urmariti cuptorul Dstra .

 Batutele se servesc la masa atit calde , cit ci reci. Ceapa se marineaza  si dupa ce se coace ,  isi pierde gustul ei pronuntator  de ceapa, devine foarte suculenta, gustoasa si neutra la gust. 

Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul   formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval sau cu parjoalede sarbatoare.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Batuta de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de ancutsa

Ciulama cu pipote şi inimi

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....

Citeste continuarea

Pui cu mustar Dijon si miere

Postat de Irina

Pui cu mustar Dijon si miere

Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 22:56
interesant mai anisoara numai minuni prezinti tu aici
la 09.02.2010, 09:14
foarte interesant.....
la 09.02.2010, 11:36
Suna delicios !!!
la 09.02.2010, 15:28
Foarte interesanta reteta
la 09.02.2010, 17:24
Multumesc , incercati-o , n-o sa regretati .

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking