Bavareză de mure, rețeta nr. 600!

Postat de panacris in Dulciuri
17 Mai 2013 | 6174 vizualizari
Bavareză de mure, rețeta  nr. 600!

Ei și am vrut ceva special pentru rețeta 600! Dar știți cum este proverbul acela” atâta culegi, până aduni!” am ales o rețetă simplă și la modă;) După cum veți vedea în poze am adaptat o rețetă din caietul personal de rețete din 1995!

Ingrediente

  • mure congelate ( din provizia 2012!) cca 300 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • frișcă 300 g,
  • gelatină roșie 3 foi,
  • Pentru decor:
  • lichior de mure,
  • frunze de mentă,
  • biluțe de ciocolată.

Mod de preparare

Murele se pasează cât se poate, printr-o sită inoxidabilă.

Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, cca. 10 minute la foc mic, până se obține textura unui gem subțire. Între timp foile de gelatină se înmoaie în puțină apă rece, apoi se adaugă la gemul de mure, lăsându-se să fiarbă la foc mic, până se înglobează. După ce s-a răcit compoziția de mure se adaugă la frișca bătută bine, înglobându-se ușor, până ce se încorporează totul. Compoziția obținută se toarnă într-o formă cu gaură la mijloc, care a fost stropită cu puțin lichior de mure.  

Se pune forma la frigider, unde trebuie să stea cel puțin 2 ore. Înainte de a se răsturna pe un platou, se cufundă forma în puțină apă fierbinte (Recunosc că am omis acest lucru!).

Se decorează bavareza cu frunze de mentă proaspătă și biluțe de ciocolată și mure!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareză de mure, rețeta nr. 600!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6...

Citeste continuarea

Rulada de cacao cu branza dulce

Postat de gicuta69

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat si smantana. La sfarsit se adauga stafidele pe care le-am inmuiat in rom 20-30 de minute. Blat: Se separa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 21:07
felicitari si la cat mai multe bunaciuni!
la 17.05.2013, 21:07
ce va mai rasfatati!
la 17.05.2013, 21:08
si ce repede ai ajuns la 600 ) Bravo si la mai multe!
la 17.05.2013, 21:09
wow, felicitari si la cat mai multe retete!!
Delicioasa bavareza

la 17.05.2013, 21:09
Felicitari!Cris

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking