Bejgli (Beigli)

Postat de Mokuska in Prajituri
22 Apr 2014 | 4207 vizualizari
Bejgli (Beigli)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 560 g faina
  • 1 unt
  • 1 drojdie uscata
  • 30 g zahar
  • praf de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • lapte daca este nevoie
  • Crema nuca (sau mac):
  • 400-500 g nuca macinata (mac)
  • lapte sau dulceata de caise
  • 250 g zahar pudra
  • coaja la 2 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 1 ou pentru luciu

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac)

Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte fiert sau dulceata de caise peste nuca data prin masina, amestecam cu cacao, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, trebuie sa obtinem o compozitie groasa (ca un terci de ovaz)

Aluatul dospit se imparte in 4 bucati egale, se intinde fiecare in forma de dreptunghi si se intinde crema de nuci peste ele, se ruleaza foarte strans si se aseaza in tavi.

Se lasa sa se dospeasca foarte bine si in tavi, dupa care se ung cu ou, se fac gauri cu o furculita si se lasa sa se usuce, dupa care se introduc in cuptorul fierbinte. Se coc in aproximativ 1 ora si 30 min la foc potrivit spre mic.

(daca nu aveti 4 tavi de chec se pot pune si in tava intinsa, incap 3 buc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bejgli (Beigli)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Postat de RODIMUR

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2014, 21:31
Buuuun tareeee
la 23.04.2014, 13:04
la 23.04.2014, 14:47
la 21.12.2014, 19:55

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking