Ingrediente
- 8 albusuri
- un praf de sare
- 450 g zahar
- 250 g lapte
- un plic crema ciocolata dr Oetker
- 50 g nuca de cocos
- 100 g miez nuca pisat
- 3 linguri de zahar pudra
- un plic glazura dr Oetker
Mod de preparare
Intr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc.
Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia.
Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul linguritei facem gramajoare una langa alta. ( sau punem intr-o punga si gaurim..asa am facut o tava in care am pus si putin colorant albastru).
Incingem bine cuptorul..si introducem tava in mijloc la foc mic, usa cuptorului lasand-o intredeschisa. La mine procesul de coacere a durat 1 ora pentru fiecare tava ( 3 tavi, deci 3 ore :)) ).
Dupa ce s-au copt le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Am pregatit crema astfel: se pune laptele intr-un vas impreuna cu zaharul si praful de crema si mixam pana se intareste. Lasam 10 minute la frigider.
Dupa ce s-au racit le cuplam cate doua si punem crema intre ele...si trecem amrgine prin nuca pisata sau nuca de cocos.
Dizolvam glazura si le mazgalim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|