Ingrediente
- bibilică cca. 2000 g.,
- Pentru baiț:
- sare aromată cu cimbru a la Panacris,
- piper proaspăt măcinat,
- frunze de salvie, cimbru, oregano, lămâiță, dafin.
- Pentru gătit:
- morcovi,
- praz,
- mere,
- ulei de măsline,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce,
- vin alb demisec,
- apă plată.
Mod de preparare
Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;)
A doua zi se scoate din baiț, se spală bine, apoi se unge cu ulei de măsline, se asezonează de sare și piper, se umple cu bucăți tăiate grosier de morcovi, praz și mere;) Se așează în vasul roman, se adaugă de jur, împrejur ciupercuțe champignon;) . Se adaugă un pahar de vin alb demisec și unul de apă;) Se acoperă și se lasă la copt cca. 120 de minute la copt, la foc mic;) Vă asigur că e o delicatesă;) Noi am servit cu piure pufos de cartofi;) și salată primavera !
Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Bibilică la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|