Bifana

Postat de cristeena20 in Porc
25 Sep 2012 | 6467 vizualizari
Bifana

Acest fel e tipic portughez, una din felurile de mancare ideale cand bei o bere rece buna si vrei sa iei doar o gustare . E varianta hamburgherului sau a sandwichului...Pare ff simpla dar e ffffff buna!!! Mie mi-a cazut cu tronc . Ce am mancat eu la un local au fost variatii, cu cascaval sau oua, sau bacon. Aici tine de gusturi, imaginatie,ce ai inf rigider. Dar cu cat mai simpla, cu aatat mai buna. Secretul e sa ai carne buna, proaspata, paine la fel, foarte buna si proaspata.

Ingrediente

  • 4 felii de bifanas (ceafa sau cotlet de porc)-feliate mai subtire
  • 4 chifle (trebuie sa fie proaspete si daca se gasesc cu paine de casa)(eu am avut chifle de la supermarket , dar ff proaspete, calde)
  • 2 linguri untura de porc
  • sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat pisat
  • 1 pahar bere
  • 2 linguri mustar clasic

Mod de preparare

- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati 

- intr-o tigaie se incinge untura si se adauga bifanele, se prajesc bine pe ambele parti (dar sa ramana suculente)

- cand sunt aproape gata se toarna paharul de bere si putin mustar. 

- se pregatesc chiflele, se taie in jumatate, se stropesc putin cu sosul din tigaie, se aseaza felia de carne, peste iar sos si se servesc cu mustar si, cui ii place piri-piri.

- se poate servi cu un ou prajit deasupra, sau cu o felie de cascaval)

- se serveste cu o bere rece buna:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bifana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de panacris

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

Postat de vio_dreams

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.  Punem cotletul in tava si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2012, 17:06
vin la masa
la 25.09.2012, 17:10
la 25.09.2012, 17:10
la 25.09.2012, 17:50
Buuuuun!;-bd
la 25.09.2012, 19:44
Bunnnn

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking