Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet.
Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,
Topim ciocolata si untul la microunde sau la bain-marie dupa care le lasam sa se racoreasca putin.
Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam.
Adaugam 1 lingurita de amoniac stinsa in 25 ml cafea calduta si 3 linguri de brandy sau rom si amestecam.
Renuntam acum la mixer si il inlocuim cu o lingura de lemn cu care vom incorpora treptat faina. Dupa ce am incorporat toata faina, adaugam alunele
Amestecam pana le incorporam perfect aluatului de ciocolata. Consistenta finala a aluatului este cremoasa
Bagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam trei suluri cam de 3 cm diametru fiecare. Infainam bine planul de lucru inainte de a forma sulurile. Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute,
Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoareasca 15 minute, dupa care le taiem in felii de 1 cm grosime si le bagam din nou la cuptor pentru 10 minute la 160 grade.
Ii servim langa un ceai fierbinte, cafea sau lapte.