Biscuiti cu fulgi de ovaz

Postat de Sabina in Prajituri
15 Mai 2009 | 14887 vizualizari
Biscuiti cu fulgi de ovaz

Ingrediente

  • 100 grame unt
  • 200 grame zahar
  • 3 linguri de miere
  • 400 grame fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • cateva stafide
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingura cu varf cu scortisoara
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Pentru inceput punem ovazul la inmuiat (in apa sau in lapte). Intre timp, ne apucam temeinic de treaba: frecam spuma untul cu zaharul pana devine o pasta lucioasa, adaugam si ouale, sarea, mierea si scortisoara. Amestecam bine bine si adaugam stafidele si fulgii de ovaz scursi de lichid de apa, iar apoi treptat faina. Pasta trebuie sa fie foarte vartoasa. Daca punem prea putina faina riscam sa ni se topeasca biscuitii in tava. Intr o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, punem cu o lingura biscuitii nostrii.
Dam tava la cuptor, iar cand au devenit rumeni ...sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Postat de katty

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase. Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fructe uscate

Postat de rocsi_1612

Desert biscuiti cu fructe uscate

Untul la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale. Adaugati zaharul pudra si amestecati. Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea. Cerneti faina, o puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2009, 21:46
Vreau sa fac si eu pt fetita mea, Sabina. Crezi ca ar merge si fara praf de copt? Intreb si eu, in realitate, habar n-am ce contine praful asta de copt sau cat e de bun/rau...
la 15.05.2009, 21:56
Flori, sigur ca ar merge, insa vor iesi mai crocanti. Acestia sunt pufosei.
la 20.05.2011, 12:47
la 16.09.2011, 18:40

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking