Biscuiti Truffle

Postat de meosiris in Dulciuri
23 Dec 2010 | 5324 vizualizari
Biscuiti Truffle

Ingrediente

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 200 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra pentru exteriorul biscuitilor.

Mod de preparare

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se mai raceasca un pic.

Intre timp mixam foarte bine ouale cu zaharul.

Adaugam ciocolata topita si foarte putin calduta peste oua si omogenizam.

Adaugam peste aceasta compozitie putina sare, esenta de vanilie, faina si praful de copt.

Omogenizam si observam ca ne-a rezultat o crema groasa. O acoperim cu folie si o lasam in frigider 2 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, observam ca s-a intarit, asa ca ne apucam de format bilute de marimea unei nuci.

Dam bilutele prin zahar pudra, apoi le asezam in tava, pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 10 minute, la 170C. Nu ii lasam mai mult de 10 minute pentru ca interiorul biscuitilor sa nu se usuce. Scoatem tava din cuptor si ii lasam cateva minute la racit, apoi ii scoatem cu grija pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Truffle" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere si nuci

Postat de sufletista

Desert placinta cu mere si nuci

Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata. Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca....

Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de Bucataras

Ciocolata calda

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2010, 10:32
buni buni
la 23.12.2010, 12:04
la 23.12.2010, 12:10
ce frumosi sunt!
la 23.12.2010, 12:50
faini si cred ca si buni
la 23.12.2010, 14:22
superbi nu alta, salvez si eu reteta, sunt inebunita dupa fursecuri atat crocante cat si fragede

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking