Bocelute cu brinzica

Postat de deea2686 in Prajituri
25 Sep 2013 | 3668 vizualizari
Bocelute cu brinzica

Sincera sa fiu e reteta de brinzoaice de ale noastre moldovenesti dar pt ca nu reusesc sa le fac sa iasa asa eu le asamblez ca pe o bocceluta:).....sper sa vaa placa si sa incercati si voi:))))poate v-am fc pofta zic eu:)

Ingrediente

Pt aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 pumn de zahar
  • coaja de lamiie
  • coaja de portocala
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • lapte pt framintat

Pt umplutura:

  • 1 kg brinza vaci
  • 4 oua
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamiie
  • un pic sare
  • 1 lingura gris
  • zahar dupa gust

Pt uns:

  • albusurile batute spuma cu un pic de zahar(inainte de a le baga la cuptor)
  • zahar cu apa si o picatura ulei(dupa ce le-ai scos de la cuptor)

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.

Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.

Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene  se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bocelute cu brinzica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura marmorata cu branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura marmorata cu branza

Pentru inceput am pregatit compozitia de branza. Am amestecat branza cu zaharul pudra, am adaugat galbenusurile, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am adaugat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Opera

Postat de madi_marin

Desert prajitura Opera

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 16:28
Sunt faine asa cum ti-au iesit!
Iar de gust, n-au cum sa nu fie bune!
la 25.09.2013, 16:30
Ce frumoase sunt ...
la 25.09.2013, 16:38
mie imi spui...eu le leg, ele o iau la fuga ) gustul rules!
la 25.09.2013, 16:39
Sa ne placa e putin spusSalivez uitandu-ma la reteta.
la 25.09.2013, 17:06
Saculete, branzoaice, nu conteaza...bune sunt sigur si mai sunt si faine!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking