Ingrediente
Pt aluat:
- 1 kg faina
- 2 cuburi drojdie
- 2 lingurite rase de sare
- 1 pumn de zahar
- coaja de lamiie
- coaja de portocala
- esenta de lamiie
- esenta de vanilie
- 3 galbenusuri
- 100 gr unt
- lapte pt framintat
Pt umplutura:
- 1 kg brinza vaci
- 4 oua
- esenta de lamiie
- esenta de vanilie
- coaja de portocala
- coaja de lamiie
- un pic sare
- 1 lingura gris
- zahar dupa gust
Pt uns:
- albusurile batute spuma cu un pic de zahar(inainte de a le baga la cuptor)
- zahar cu apa si o picatura ulei(dupa ce le-ai scos de la cuptor)
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.
Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.
Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bocelute cu brinzica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|