Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Postat de Sidy in Vita
1 Oct 2012 | 4213 vizualizari
Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Faimosul Boeuf Bourguignon este standardul rafinatei bucatarii frantuzesti, in care miresmele de cimbru, nucsoara si dafin innobileaza nasurile fine ale mesenilor. Nu doar ca este celebru in bucataria franceza, insa el a fost popularizat si de Julia Child in SUA – cunoscuta pentru emisiunile culinare televizate. Boeuf Bourguignon este un „persoanj” episodic si in filmul „Julie & Julia”, un adevarat periplu gastronomic.

Ingrediente

  • pentru carne
  • 800 g pulpa de vitel
  • 150 g slanina afumata , de casa( preferabil)
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura faina
  • 200 ml vin rosu
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 nucsoara
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • pentru orezul Pisto
  • 1 cana(200g) orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 50 ml sos Hot Chili
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vedeta de casa
  • cateva frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic.

Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat.

Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie.

Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca pe toate partile.Cand e gata rumenita adaugam faina si amestecam sa se prinda de toate cuburile de carne.

Punem vinul si apa cat sa acopere carnea, asezonam, coaja nucsoarei o radem pe razatoarea de coaja de lamaie.

Adaugam foaia de dafin si cimbrul si lasam sa dea in clocot, moment in care adaugam slaninuta si ceapa sotata.Mai lasam sa dea cateva clocote.

Sosul nu trebuie sa fie prea subtire, de aceea se fierbe pina ce sosul se leaga.

Preparam orezul  Pisto.

Orezul il spalam bine din mai multe ape, intr-o strecuratoare, apoi il punem la fiert cu 2 cani si jumatate de apa si vegeta de casa.

Curatam ceapa si o taiem rondele(inele) , o punem la sotat in doua linguri cu ulei, pina cand aceasta incepe sa se inmoaie.

Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici, mai sotam 5 minute impreuna cu ceapa

In cratita cu orezul fiert nu neaparat definitiv( nu va alarmati daca a mai ramas din lichid, va fi absorbit pina la sfarsit) adaugam ceapa si ardeiul sotat, apoi sosul chilli, frunzele de patrunjel verde tocat si asezonam daca este cazul.Lasam pe foc ina 5 minute, acoperim, dupa care lasam orezul alte 5 minute sa se odihneasca si sa absoarba aromele legumelor.

Servim Boeuf Bourguignon-ul cu orezul Pisto si salata verde alaturi.

Absolut divin…!

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon cu orez Pisto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Burta de vita cu naut (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Burta de vita cu naut (reteta video)

Punem o cratita pe foc mediu, punem in ea uleiul, adaugam ceapa si condimentele si calim toate aceste ingrediente 2 minute, amestecand continuu. Adaugam usturoiul si rosiile si mai amestecam. Apoi...

Citeste continuarea

Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher

Hamburger umplut

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2012, 18:05
Super prezentare, super reteta si foarte gustoasa!
la 01.10.2012, 18:19
buna buna
la 01.10.2012, 18:34
ce nebunie aici nebunie totala
la 01.10.2012, 19:12
minunat
la 01.10.2012, 19:15
buun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking