Ingrediente
- 200gr.amestec de legume calit(mazare, morcovi taiati cubulete, conopida si broccoli fiert in prealabil),
- 100gr. margarina,
- sucul de la 1/2 lamaie,
- sare,
- piper,
- 1 manunchi de patrunjel verde tocat marunt,
- 4dl. apa,
- 2 dl. frisca pentru gatit,
- 2 castraveciori acri,
- 2 oua fierte,
- 2 rosii mici,
- 4-5 rondele de lamaie,
- cateva masline,
- 2 lingurite gelatina;
- Pentru sos:
- 2dl. vin alb,
- 2dl. smantana,
- 1 lingurita mustar,
- sare,
- piper,
- putin zahar;
Mod de preparare
1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in 40 ml apa rece apoi diluata pe baie de abur..Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece, se mai adauga dupa 5 minute inca 100 ml apa, se dilueaza pe baie de abur si se repartizeaza in boluri (doar jumatate din cantitate)..Pe fundul bolurilor , care trebuie sa fie rotunde, se aseaza felii de castravete si rondele de oua fierte, apoi compozitia de legume, din nou gelatina si asezam bolurile pe o tava ,pe care o introducem la frigider.
2.Inainte de servire, se rastoarna continutul bolurilor pe farfurii, pe care le ornam cu felii de rosii, rondele de lamaie si masline.Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|