Ingrediente
- 400 gr ciocolata amaruie
- ulei de floarea soarelui (optional)
- 250 gr zahar pudra
- 3 lg mari cu unt moale
- 2 lgt esenta de migdale
- 1 pliculet zahar vanilinat
- cirese bine coapte
Mod de preparare
Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea, acoperind bine tot fructul, altfel siropul se va scurge. Tinem bombonelele la frigider sa se intareasca, ideal ar fi sa stea macar 12 ore.
Topim ciocolata la foc mic, iar daca e prea groasa ca sa invelim bomboanele in ea, adaugam putin ulei de floarea soarelui. Nu trebuie sa ajunga lichida ca glazura pentur prajituri deoarece stratul pe bomboana trebuie sa fie cat de cat grosut. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam esenta de migdale si omogenizam.
Scoatem bobo din frigider si le dam drumul in ciocolata, le acoperim bine ajutandu-ne de o lingura si le mutam pe un celofan curat. Se tin la rece, dar nu la frigider, ar putea "transpira" cand le scoateti :)).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane "Suspans cu cirese"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|