Bomboane "Suspans cu cirese"

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
24 Iun 2011 | 7059 vizualizari
Bomboane "Suspans cu cirese"

Aceste minunatii sunt genul de bunatate care te tine in suspans :D care se transforma in timp si iti bucura inima de bucataras ;) Cititi mai multe despre surpriza la Tipsuri! Am mai adaugat niste poze cu o metoda mai usoara de a forma bomboanele a.i. sa nu se topeasca untul atat de tare de la manevratul cu mainile, folosind o bucatica patrata de celofan.

Ingrediente

  • 400 gr ciocolata amaruie
  • ulei de floarea soarelui (optional)
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 lg mari cu unt moale
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • cirese bine coapte

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea, acoperind bine tot fructul, altfel siropul se va scurge. Tinem bombonelele la frigider sa se intareasca, ideal ar fi sa stea macar 12 ore.

Topim ciocolata la foc mic, iar daca e prea groasa ca sa invelim bomboanele in ea, adaugam putin ulei de floarea soarelui. Nu trebuie sa ajunga lichida ca glazura pentur prajituri deoarece stratul pe bomboana trebuie sa fie cat de cat grosut. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam esenta de migdale si omogenizam.

Scoatem bobo din frigider si le dam drumul in ciocolata, le acoperim bine ajutandu-ne de o lingura si le mutam pe un celofan curat. Se tin la rece, dar nu la frigider, ar putea "transpira" cand le scoateti :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane "Suspans cu cirese"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Plăcintă crocantă cu prune şi scorţişoara

Postat de Zamfira

Plăcintă crocantă cu prune şi scorţişoara

Amestecăm drojdia cu o lingurită de zahăr, una de făină şi puţin lapte călduţ şi timp de 10 minute îl lăsăm la crescut . Adăugăm maiaua crescută peste făină, cele două...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Desert gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2011, 10:22
Ce nebunie de "bobo" ai facut!
la 24.06.2011, 10:44
iau si eu cateva
la 24.06.2011, 10:58
ce bine arataaaa
la 24.06.2011, 10:59
WOOOOOOW, MORTALE!!!!
la 24.06.2011, 11:00
imi plac

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking