Ingrediente
- 1 cana mare cu apa
- 100 g unt (sau 1/2 cana ulei)
- 1 cana faina (cana de aceeasi marime)
- 4 oua
- un praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- Crema de branza:
- 200 g branza de vaci cremoasa (sau mascarpone sau philadelphia)
- 200 g visine
- zahar pudra dupa gust
Mod de preparare
Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un minut, amestecand bine, sa devina omogena. Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare cu mixerul. Se lasa compozitia la odihnit.
Preparam intre timp crema. Eu am vut visine congelate, le-am lasat inainte cu zahar si apoi le-am congelat, deci erau dulci. Se amesteca branza cu visinele si zahar pudra dupa gust, eu am pus o lingura. Se mixeaza cu blenderul pana devine cremoasa. Se pastreaza cateva visine pentru decor.
Intr-o tigaie inalta se pune mult ulei, se lasa sa se incinga bine, se da apoi focul mic si se pun gogoselele cu o lingurita. Ele se vor umfla mult si incep sa se roteasca singure in tigaie. Le intorceti mereu pe toate partile. Vor incepe sa se crape si asa se vor coace bine si vor fi goale inauntru.
Se servesc pudrate cu zahar, cu crema de visine si diferite toppinguri, noi am avut de ciocolata si caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni amorezate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|