Bomboloni amorezate

Postat de Oana in Dulciuri
29 Ian 2010 | 8835 vizualizari
Bomboloni amorezate

Reteta By Vladut Antena 1

Ingrediente

  • 1 cana mare cu apa
  • 100 g unt (sau 1/2 cana ulei)
  • 1 cana faina (cana de aceeasi marime)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 200 g branza de vaci cremoasa (sau mascarpone sau philadelphia)
  • 200 g visine
  • zahar pudra dupa gust

Mod de preparare

Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un minut, amestecand bine, sa devina omogena. Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare cu mixerul. Se lasa compozitia la odihnit.

Preparam intre timp crema. Eu am vut visine congelate, le-am lasat inainte cu zahar si apoi le-am congelat, deci erau dulci. Se amesteca branza cu visinele si zahar pudra dupa gust, eu am pus o lingura. Se mixeaza cu blenderul pana devine cremoasa. Se pastreaza cateva visine pentru decor.

Intr-o tigaie inalta se pune mult ulei, se lasa sa se incinga bine, se da apoi focul mic si se pun gogoselele cu o lingurita. Ele se vor umfla mult si incep sa se roteasca singure in tigaie. Le intorceti mereu pe toate partile. Vor incepe sa se crape si asa se vor coace bine si vor fi goale inauntru.

Se servesc pudrate cu zahar, cu crema de visine si diferite toppinguri, noi am avut de ciocolata si caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni amorezate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crema de zahar ars

Postat de xana

Crema de zahar ars

Lapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit. Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar...

Citeste continuarea

Tartine cu branza, nuci si pere

Postat de simona72

Tartine cu branza, nuci si pere

Puteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2010, 20:10
la 29.01.2010, 22:05
ce draguta denumire , si cred ca sunt si bune .daca le mancam , vedem oare totul in roz ?
la 29.01.2010, 22:41
E o incantare pentru papilele gustative, asta cu siguranta! si daca le mananci impreuna cu persoana iubita e si mai bine Sosul de ciocolata se imbina perfect cu cel de branza si visine, iti lingi apoi toate degetele
la 29.01.2010, 23:50
la 29.01.2010, 23:50

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking