Bors cu mangold si costite de porc

Postat de vero_closca in Ciorbe
3 Iun 2010 | 7535 vizualizari
Bors cu mangold si costite de porc

mangoldul este o varietate de sfecla, cultivata pentru frunze si pentru petiolul acestora. Frunzele acestei plante sunt dezvoltate, ondulate, cu petiol puternic, consistent, carnos. Petiolul poate ajunge si la 30 cm lungime si cinci-opt centimetri latime. Este placut la gust, fraged, suculent, culoarea fiind galbuie, roza sau alba. Frunzele mangoldului sunt folosite la salate, supe, mancaruri naturise, inclusiv budinci si placinte. Petiolul se fierbe si are cam aceleasi intrebuintari, utilizarea sa depinzand si de fantezia culinara a consumatorului. In alimentatie, frunzele de mangold pot inlocui spanacul.

Ingrediente

  • 1 kg costite de porc
  • 300g mangold
  • 300g spanac
  • 4 cartofi noi
  • 1 legatura morcovi noi
  • 1 legatura ceapa verde
  • cate 1/2 legatura leustean si marar
  • 1 l bors
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 1 ardei

Mod de preparare

Se spala legumele si se curata,apoi se taie dupa preferinta. Spanacul si mangoldul se oparesc 2 minute apoi se scurg. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se spumeaza de cate ori este nevoie,se adauga legumele si cand sunt pe jumatate fierte se pune si spanacul si mangoldul oparite si rosiile taiate cubulete.

Cand sunt fierte toate se adauga borsul fiert separat,sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte cu verdeturi tocate fin.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu mangold si costite de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba radauteana a la Motan

Postat de MotanLaOale

Ciorba radauteana a la Motan

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe. Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat. Cand carnea este aproape facuta se pun in...

Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Postat de gicuta69

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2010, 15:19
Excelenta reteta , tare imi place !!!!
La multi ani si tot binele din lume alaturi de cei dragi !
la 03.06.2010, 15:41
N-am mancat niciodata, dar trebuie sa fie tare buna. La Multi Ani si de la Bucuresti, Vera! . P.S - Tu azi trebuia sa nu bucataresti. Hai, cel mult un tort .
la 03.06.2010, 16:37
LA MULTI ANI!!!
la 03.06.2010, 17:17
va multumesc mult,mult de tot pt urari! va pup!
la 03.06.2010, 17:24
La multi ani Vero! Sa fii sanatoasa si inconjurata mereu de dragostea celor dragi! Ani frumosi in continuare!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking