Bors cu mangold si costite de porc

Postat de vero_closca in Ciorbe
3 Iun 2010 | 7533 vizualizari
Bors cu mangold si costite de porc

mangoldul este o varietate de sfecla, cultivata pentru frunze si pentru petiolul acestora. Frunzele acestei plante sunt dezvoltate, ondulate, cu petiol puternic, consistent, carnos. Petiolul poate ajunge si la 30 cm lungime si cinci-opt centimetri latime. Este placut la gust, fraged, suculent, culoarea fiind galbuie, roza sau alba. Frunzele mangoldului sunt folosite la salate, supe, mancaruri naturise, inclusiv budinci si placinte. Petiolul se fierbe si are cam aceleasi intrebuintari, utilizarea sa depinzand si de fantezia culinara a consumatorului. In alimentatie, frunzele de mangold pot inlocui spanacul.

Ingrediente

  • 1 kg costite de porc
  • 300g mangold
  • 300g spanac
  • 4 cartofi noi
  • 1 legatura morcovi noi
  • 1 legatura ceapa verde
  • cate 1/2 legatura leustean si marar
  • 1 l bors
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 1 ardei

Mod de preparare

Se spala legumele si se curata,apoi se taie dupa preferinta. Spanacul si mangoldul se oparesc 2 minute apoi se scurg. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se spumeaza de cate ori este nevoie,se adauga legumele si cand sunt pe jumatate fierte se pune si spanacul si mangoldul oparite si rosiile taiate cubulete.

Cand sunt fierte toate se adauga borsul fiert separat,sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte cu verdeturi tocate fin.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu mangold si costite de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de legume a la grec

Postat de MotanLaOale

Ciorba de legume a la grec

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.  Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....

Citeste continuarea

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2010, 15:19
Excelenta reteta , tare imi place !!!!
La multi ani si tot binele din lume alaturi de cei dragi !
la 03.06.2010, 15:41
N-am mancat niciodata, dar trebuie sa fie tare buna. La Multi Ani si de la Bucuresti, Vera! . P.S - Tu azi trebuia sa nu bucataresti. Hai, cel mult un tort .
la 03.06.2010, 16:37
LA MULTI ANI!!!
la 03.06.2010, 17:17
va multumesc mult,mult de tot pt urari! va pup!
la 03.06.2010, 17:24
La multi ani Vero! Sa fii sanatoasa si inconjurata mereu de dragostea celor dragi! Ani frumosi in continuare!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking