Ingrediente
- 4-5 cartofi potriviti
- 4-5 linguri cu pasta de gogosari
- 0 legatura cu leustean
- o legatura cu patrunjel
- un dovlecel mic
- 2 morcovi
- 1 ardei gras galben
- doua linguri cu ulei
- 2,5 l apa
- 500 ml bors
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa.
Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:
- dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete
- morcovii dati pe razatoare
- ardeiul taiat cubulete
- pasta de gogosari (gogosari dati pe masina de tocat)
- cartofii taiati cubulete
- cozile de leustean legate
- cozile de patrunjel legate
se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand legumele sunt aproape fierte.
intre timp, dam borsul intr-un clocot.
Cand legumele sunt aproape fierte, turnam borsul iar apoi punem sare si piper dupa gust.
lasam pana da iar intr-un clocot, 10 min, si oprim focul.
Punem leusteanul si patrunjelul proaspat tocat.
Pentru cine doreste, drege cu putina smanatana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|