Bors de cartofi cu sfecla rosie

Postat de COSTEO in Ciorbe
8 Apr 2013 | 3294 vizualizari
Bors de cartofi cu sfecla rosie

Dintotdeauna zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci mai dese mai drese,concentrate sau creme cu paine sau goale cu legume ori simple supe nu au dezamagit pe nimeni niciodata. De aceea le iubim ,le apreciem si le servim ca - (felul intai) inaintea tuturor altor mancaruri.

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 3 linguri de bulion (sau rosi)
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 1 lgt leustean verde
  • 1 lgt lobada
  • 1 sfecla
  • fidea
  • sare
  • piper
  • ulei
  • bors dupa gust
  • condimente granulate

Mod de preparare

Morcovul,telina si loboda,sfecla rosie si ceapa tocate marunt se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare.

Dupa ce au fiert legumele se adauga cartofii care intre timp au fost curatati si taiati cuburi mici

Rosiile se toaca marunt dupa ce au fost decojite (sau bulion)

Dupa ce legumele si cartofii au fiert se adauga fidea si apoi borsul fiert separat (inainte) si verdeata, adica patrunjel si leustean .

Din patrunjel si leustean se pastreaza cateva fire care se pun in oala dupa ce se trage de pe foc

Se poate servi si cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....

Citeste continuarea

Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Postat de RODIMUR

Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se taie în forma dorită (dar nu foarte mici) și se pun la fiert, la foc iute. Cartofii se curăță, se spală, se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2013, 18:03
PLACE
la 08.04.2013, 18:09
Ce bine arata!!
la 08.04.2013, 18:10
Multumesc!
la 08.04.2013, 18:12
la tine mananc azi felul intai! Tocmai m-am intors de la munca....
la 08.04.2013, 18:51
Chiar te rog te invit la masa numai ca e de post pt ca eu tin tot postul,ca sa mearga o friptura de miel super

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking