Bors de cartofi cu galuste din gris

Postat de mybella in Ciorbe
18 Oct 2013 | 7994 vizualizari
Bors de cartofi cu galuste din gris

Ingrediente

  • 5 -6 cartofi medii
  • 3 ardeii
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 2 fire frunze telina
  • 200 ml smantana
  • 1 lgt patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • bors de putina dupa gust
  • 20 ml ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 150 gr gris de grau
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit.

Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt.

Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15 minute in oala acoperita cu capac.

Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi nu foarte mici dar nici prea mari. Cand au trecut cca cele 15 minute de cand fierb legumele, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp pregatim galustele. Separam ouale, galbenusurile se freaca cu putina sare si piper dupa care adaugam putin cate putin grisul si albusul batut spuma. Amestecam in asa fel incat compozitia sa prinda aer. La sfarsit adaugam si bicarbonatul (nestins). Compozitia nu trebuie sa fie tare, trebuie sa curga cu lingura.

Cu  o lingura umeda luam cate putin din compozitie si punem in oala acolo unde vedem ca fierbe.Dupa ce am terminat de facut galustele asezonam borsul cu sare, piper si adaugam si uleiul.

Cand au fiert galustele acrim cu bors de putina care a fost fiert in prealabil, dupa gust. Fiecare pune bors in functie de cat de acru doreste.

Lasam sa dea cateva clocote dupa care dregem borsul cu smantana desfacuta cu putina zeama din oala.

Inca 2 clocote si borsul nostru este gata. Servim cu patrunjel verde tocat marunt.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu galuste din gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de legume

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Bors taranesc din coada de vita

Postat de Ksenya

Bors taranesc din coada de vita

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2013, 15:26
la 18.10.2013, 15:31
la 18.10.2013, 23:33
la 14.06.2014, 21:19
La multi ani!
la 14.06.2015, 11:39
La multi ani!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking