Ciorba de cartofi cu sfecla rosie

Postat de Retetegg in Ciorbe
28 Dec 2011 | 5878 vizualizari
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie

Azi avem in meniu o ciorbica delicioasa de cartofi cu sfecla rosie.

Ingrediente

  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina mica,
  • 5 cartofi,
  • 1 sfecla rosie medie,
  • 1 ceasca orez,
  • bulion de rosii,
  • bulion de zarzare (pentru acrit),
  • sare,
  • patrunjel,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 cub concentrat de legume

Mod de preparare

Am tocat marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le-am pus intr-o oala cu apa la fiert.

Am adaugat apoi 1/2 sfecla tocata cubulete.

Am lasat sa fiarba cu capacul pus pe oala 30 de minute.

Am adaugat apoi cartofii tocati, uleiul si cubul de legume.

Cand au fiert cartofii am adaugat bulion de rosii, de zarzare, orez si sare.

Cu 5 minute inainte de final am dat pe razatoare cealalta jumatate de sfecla, am pus-o in strecuratoare si am introdus in ciorba timp de 2 minute. Operatiunea asta se face pentru ca ciorba sa fie mai colorata :)

La final am pus patrunjel tocat apoi am servit cu pofta!

Merita incercata, e super buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ceapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se...

Citeste continuarea

Bors rusesc cu sfecla rosie

Postat de eumimi

Bors rusesc cu sfecla rosie

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2011, 22:29
buna dupa atata carne
la 28.12.2011, 22:30
daaa
la 28.12.2011, 22:32
ieri mi-am facut si eu una de pasare, acra, ca deja mi-era rau de carne
la 28.12.2011, 22:43
La noi nu lipseste ciorba, mai ales dupa cateva zile de carnati si sarmale
la 28.12.2011, 22:47
ina, da' pasarea aia nu era tot cu carne?era fara?))

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking