Bors de cartofi cu scarita afumata

Postat de merisor67 in Ciorbe
30 Apr 2014 | 6936 vizualizari
Bors de cartofi cu scarita afumata

Am prins gustul borsului si acum il testez la diverse ciorbe. Ciorba aceasta a iesit delicioasa!

Ingrediente

  • 750 gr scarita afumata
  • 5 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei(congelat)
  • 1 l bors
  • 3,5 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf lingurita cimbru uscat si maruntit
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.

O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.

Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.

Ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le vom curata, spala si toca marunt, apoi le vom adauga in ciorba atunci cand se va patrunde carnea(cam dupa 20 de minute de fierbere in cazul meu, depinde de carne).

Cand incep sa se patrunda si legumele, adaugam borsul, pe care l-am fiert in cateva clocote inainte.

Curatam intre timp si cartofii, ii taiem in cubulete si ii clatim, apoi ii vom adauga in ciorba la un interval de 5-10 minute dupa bors.

Adaugam si ardeiul, cimbrul, gustam si potrivim de sare.

Cand se patrund bine cartofii, la testul cu furculita, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

A iesit o minune de ciorba acrisoara, pe care noi am servit-o cu ceapa verde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bors de legume cu scarita afumata

Postat de RODIMUR

Bors de legume cu scarita afumata

Scărița afumată se spală, se porționează  și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...

Citeste continuarea

Ciorba cu cartofi si scarita afumata

Postat de eumimi

Ciorba cu cartofi si scarita afumata

Mai intai, curatam ceapa si o taiem  julienne. Tocam si ardeiul in cubulete si impreuna le punem la calit in ulei. Le lasam 5-6 minute si apoi adaugam scarita taiata in bucati potrivite....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 14:35
wow..ce bunatate de supa!!!!!! si eu vreau!!
la 30.04.2014, 14:36
ce bunatate ai facut Maria , si ce-mi plac prezentarile tale ..
la 30.04.2014, 14:39
la 30.04.2014, 14:40
Multumesc frumos, Anca! Unele prezentari imi plac si mie ))
la 30.04.2014, 14:40
Delicios!Ce bine arata !!!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking