Borș de curcan

Postat de panacris in Ciorbe
24 Mar 2014 | 3999 vizualizari
Borș de curcan

Savuroasă, sățioasă și sănătoasă!

Ingrediente

  • măruntaie pentru ciorbă din carne de curcan (gât, aripi, spinări) cca. 700 g.,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1/2 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • țelină cca. 150 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • cartofi 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,
  • bulion Panacris 500 ml,
  • borș din tărâțe de casă 500 ml,
  • ou de curcă 1 bucată.

Mod de preparare

Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.

După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de carne, și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, leuștean și se lasă la fier cca. 20 de minute până se împreunează gusturile. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și borșu, clocotit înainte, se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Oul de curcă se bate energic și se toarnă, în ciorba clocotită ( atenție în acest moment focul este oprit!), amestecându-se energic pentru se forma efectul de zdrențe. Ciorba se servește fierbinte, ca atare, cu pâine de casă sau mămăligă rece.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...

Citeste continuarea

Sarmale de curcan in frunze de stevie

Postat de Bucataras

Sarmale de curcan in frunze de stevie

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2014, 18:39
Ai alergat bine curcanul?
la 24.03.2014, 18:40
vaaii ce bine arata! ce as manca acum o portie!
la 24.03.2014, 18:43
la 24.03.2014, 18:49
la 24.03.2014, 19:07
cred ca e bun...ca de aratat arata demential!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking