Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

Postat de RuxyRux in Ciorbe
4 Dec 2010 | 8490 vizualizari
Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

Ingrediente

  • 650 gr piept de curcan
  • 3 linguri ulei( palmier)

Zarzavat de ciorba:

  • 1 telina
  • 1 morcov mare
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 ardei grasi colorati( rosu, portocaliu si verde)
  • marar
  • tarhon
  • 1 cana iaurt
  • 1 cana smantana
  • 1/4 cescuta orez
  • 4 galbenusuri
  • 1 kg bors
  • sare dupa gust  

Mod de preparare

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele.

Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete).

Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si carnea, se mai lasa 5 minute, se adauga si orezul apoi apa si se lasa la fiert.

Cand zarvatul a fiert iar carnea este moale, dregem ciorba.

Turnam in oala 3/4 l bors ca sa si raceasca putin si dam focul foarte mic.

Amestecam galbenusurile cu smantana apoi si cu iaurtul, dam pe razatoarea cea mai fina un morcov mic pentru culoare , si apoi turnam si sfertul de bors ramas.

Cu polonicul luam putin din oala si turnam peste compozitia cu iaurt si oua si apoi, amestecand bine, turnam totul in oala.  Potrivim de sare, apoi punem si verdeata, mai lasam putin pe foc...si apoi stingem.

Servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de rosii

Postat de Valclaudia

Ciorba de rosii

Curatam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de...

Citeste continuarea

Ciorba cu mugur de vitel

Postat de Ksenya

Ciorba cu  mugur de vitel

    Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2010, 19:26
Tare imi place varianta ta
la 04.12.2010, 19:41
Multumesc Sylvia!
la 04.12.2010, 21:26
F bun! vreau si eu!!!!
la 04.12.2010, 21:28
Se mai pune problema?...Imediat!
la 04.12.2010, 21:41
mmm...as paap si eu o portie ca atre mai arata apetisant.....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking