Borş de dovlecei cu ştevie

Postat de madi_marin in Ciorbe
29 Mar 2014 | 4041 vizualizari
Borş de dovlecei cu ştevie

O dată cu venirea primăverii şi apariţia primelor verdeţuri, simţim nevoia sa mâncăm mai uşor. Printre preferinţe se află ştevia acrişoară, pe care am combinat-o de data asta cu dovlecei într-o ciorbiţă delicioasă. Bineînţeles că nu putea lipsi leuşteanul proaspăt!

Ingrediente

  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 3 dovlecei
  • 1 legătură de ştevie
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei kapia
  • 500 ml borş
  • paste
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute.

Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să depăşească legumele. Când dovleceii sunt aproape fierţi, se adaugă borşul clocotit şi din oul bătut se fac zdrenţe. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Când totul este fiert, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul tocat.

Se poate servi şi caldă şi rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de dovlecei cu ştevie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorbita de pastai cu smantana

Postat de RODIMUR

Ciorbita de pastai cu smantana

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun...

Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de eumimi

Ciorba de porc

Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2014, 18:51
buun
la 29.03.2014, 18:54
Tare bune ciorbitele astea!!
la 29.03.2014, 19:05
la 29.03.2014, 19:26
la 29.03.2014, 19:29
ce prezentare frumoasa!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking