Ingrediente
- 700 grame de fasole galbena pastai ( eu am pus congelata ) ,
- 2 cepe,
- cativa morcovi,
- 2-3 rosii decojite ( eu pun iarna din conserva de preferat cele din Italia, le gasesc cele mai bune ) ,
- 2 linguri ulei de porumb sau de floarea soarelui,
- o crenguta cimbru verde ( eu am pus congelat ca asa il pastrez pentru ciorbe)
- telina verde sau alta verdeata pe care o preferati
- ,sare,
- bors magic ( sau natural daca aveti eu aici nu gasesc) ,
- o lingura amestec de legume sau delikat de legume,
- smantana si ardei iute optional dar binevenite.
Mod de preparare
Punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute.
Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa 2-3 litri si acoperim vasul pana da in clocot.
Cand clocoteste adaugam fasolea verde curatata si rupta pe lungime in functie de preferinte, crenguta de cimbru, putina sare si delikat si lasam sa fiarba 12-15 minute la foc mediu si cu vasul acoperit. Dupa aceea adaugam rosiile decojite tocate fin de tot (eu le fac cu blenderul ) si mai lasam sa clocoteasca cateva minute.
La sfarsit se drege dupa gust cu sare, delikat,bors magic. Se inchide focul si se adauga verdeata tocata fin si se lasa minim 5 minute acoperit vasul inainte de a se manca sa se mai povesteasca aromele .
Se serveste fierbinte cu verdeata proaspata tocata fin pusa direct in farfurie, optional smantana, ardei iute, paine de casa ….pentru un festin adevarat.
Va doresc pofta buna si va servesc cu o farfurie de bors ca ninge afara si e frig.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|