Bors de fasole galbena

Postat de Sylvia in Supe/Ciorbe
15 Feb 2010 | 9839 vizualizari
Bors de fasole galbena

Ce poate fi mai potrivit intr-o zi de iarna cu ninsoare decat o farfurie de ciorba aburinda ?

Ingrediente

  • 700 grame de fasole galbena pastai ( eu am pus congelata ) ,
  • 2 cepe,
  • cativa morcovi,
  • 2-3 rosii decojite ( eu pun iarna din conserva de preferat cele din Italia, le gasesc cele mai bune ) ,
  • 2 linguri ulei de porumb sau de floarea soarelui,
  • o crenguta cimbru verde ( eu am pus congelat ca asa il pastrez pentru ciorbe)
  • telina verde sau alta verdeata pe care o preferati
  • ,sare,
  • bors magic ( sau natural daca aveti eu aici nu gasesc) ,
  • o lingura  amestec de legume sau delikat de legume,
  • smantana si ardei iute optional dar binevenite.

Mod de preparare

Punem intr-un vas  inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute.

Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa 2-3 litri si acoperim  vasul pana da in clocot.

Cand clocoteste adaugam fasolea verde curatata si rupta pe lungime in functie de preferinte,  crenguta de cimbru, putina sare si delikat si lasam sa fiarba  12-15 minute la foc mediu si cu vasul acoperit. Dupa aceea adaugam rosiile decojite tocate fin de tot (eu le fac cu blenderul )  si mai lasam sa clocoteasca cateva minute.

La sfarsit se drege dupa gust cu sare, delikat,bors magic. Se inchide focul si se adauga verdeata tocata fin si se lasa minim 5 minute acoperit vasul inainte de a se  manca sa se mai povesteasca aromele . 

Se serveste fierbinte cu verdeata  proaspata tocata fin pusa direct in farfurie, optional smantana, ardei iute, paine de casa ….pentru un festin adevarat.

Va doresc pofta buna si va servesc cu o farfurie de bors ca ninge afara si e frig.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole pastai la multicooker

Se taie carnea de porc cuburi, se pune in vasul din multicooker, punem si apa si fasolea pastai rupta in bucati mai mici si spalata in prealabil. Se seteaza functia de Boil pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 20:12
ideala pentru timp friguros ,eu o servesc cu salta de cepa cruda rosie pisata cu un pic de sare si ulei ii da ceva in plus puteti pruba bucatariea nu este batuta in cue pofta buna...
la 16.02.2010, 20:52
Bunaaaa ! Ti-a mai ramas o portioara ?Mie imi place rece.
la 16.02.2010, 20:55
am niste fasolica dar e verde... o sa fac si eu ciorbita asta
la 16.02.2010, 22:12
Exact aveti dreptate d-nul Vasile, merge minunat sau asa au eu mai fac ceapa rosie taiata marunt cu sare si o ingura de smantana peste ea
la 16.02.2010, 22:14
Ionix si cu fasole verde fac foarte des aceasi reteta, cand o sa ajung in Romania caut sa vad dac gasesc fasole pastai uscata. Ai mancat vreodata? In Ardeal se conserva varianta asta este excelenta cu ciolan afumat ce somoane si fineturi nu o egaleaza nimic
Bunica e excelenta si rece aveti dreptate

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking