Bors de legume cu smantana

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
27 Iun 2014 | 5945 vizualizari
Bors de legume cu smantana

Vreau sa va demenesc cu un bors plin de legume proaspete, dres cu putina smantana si parfumat cu verdeturi. Ce ziceti, vreti o portie??? :)

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 linguri zarzavat
  • 300 gr pastai galbene subtiri
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • bors
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 6-7 linguri smantana de tara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.

Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.

Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.

Indepartam capetele la pastai, apoi le rupem in doua sau in trei, iar rosiile le tocam.

Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem ceapa verde si uscata, zarzavatul, morcovul si rosiile decojite.

Punem 2-3 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.

Turnam circa 4-5 litri de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii, ardeiul galben si pasta de gogosari cu kapia.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba circa 15 minute, punem pastaile si 2-3 crengute de patrunjel verde, mararul verde, tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Gustam din legume si cand sunt patrunse, punem bors, fierbinte, dupa gust.

Amestecam, lasam sa dea cateva clocote apoi incorporam smantana.

Mai lasam sa fiarba 1 minut si tragem ciorba de pe foc.

Deasupra punem restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate.

Acoperim cu capacul pentru 10 minute pentru ca ciorba sa ia din aromele verdeturilor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Postat de Ksenya

Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world)

Iata cum se prepara Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world) Taiem kaizerul cum va place cubulete sau julienne, adaugam intr-o tigaie cu o lingura de ulei si-l...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de AlexTeacher

Ciorba de vacuta

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2014, 20:18
la 27.06.2014, 20:20
O portie doresc si eu
la 27.06.2014, 20:41
as incerca mai ales ca nu am mancatniciodata bors . Arata bine
la 27.06.2014, 20:43
bun bun
la 27.06.2014, 20:45
Ce bun!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking