Bors de pasare cu taitei de casa

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
15 Apr 2010 | 10206 vizualizari
Bors de pasare cu taitei de casa

Gustos si hranitor

Ingrediente

  •  1 kg. carne pasare ( eu am folosit spate de pui cu aripi )
  • o ceapa mare
  • 1 ardei gras (proaspat sau conservat prin congelare )
  • rosii decojite sau rosii in bulion
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac 
  • o radacina de telina ( daca e de cumparat, pui mai putina )
  • 1- 1,5  litri bors de casa
  • Sare delikat
  • Leustean verde
  • Pentru taitei  :
  • 1 ou
  • 5-6 linguri cu faina
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat .

Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare (oparita in prealabil, pentru a evita scurgerea sangelui si formarea spumei in ciorba), completam cu apa ( daca e nevoie)  si lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in aceasta , apoi se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )

In ciorba clocotinda adaugam taiteii si mai lasam cateva clocote, apoi oprim focul  si presaram leustean tocat .

TAITEI DE CASA:   Se amesteca oul cu faina si un praf de sare , pana devine o coca tare, dar care poate fi intinsa cu facaletul . Pentru a evita lipirea de facalet, foaia se presara din cand in cand cu faina. Cand  e suficient de subtire se formeaza rulouri, avand grija ca foaia sa fie presarata din abundenta cu faina . Sulurile se taie fasii-fasii, desfacand taiteii si rasfirandu-i, ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se pot usca si pastra in pungi,  mai multe zile.

Ciorbita se  serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi ( daca te tine! ).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pasare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pus in vasul CrockPot-ului Express pieptul de gaina portionat si  cca doi litri de apa.  Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija sa fie si supapa...

Citeste continuarea

Zeama de cocos in stil Basarabean

Postat de Ksenya

Zeama de cocos in stil Basarabean

Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2010, 19:50
mmmm.ce bun e...mai ales daca folosesti bors ...
la 15.04.2010, 20:04
da, rocsi, soacra-mea sa traiasca, ca ea face bors !!!
la 15.04.2010, 20:57
hmmmm buna supa
la 15.04.2010, 21:45
Mm, ador taieteii facuti in casa si mie imi place sa-i fac
la 15.04.2010, 22:17
grozava cu taitei de casa , pacat ca nu prea ma pricep la ei

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking