Bors de pastai cu pancetta afumata

Postat de adasev12 in Ciorbe
7 Mai 2012 | 3943 vizualizari
Bors de pastai cu pancetta afumata

Ingrediente

  • 500 g pastai crude
  • 200 g pancetta afumata( sunculita de pe burta porcului)
  • o ceapa
  • un ardei
  • un fir de telina
  • 2 morcovi
  • 3-4 lg de bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • smantana pt servit( optional)
  • bors magic pt acrit, o lg

Mod de preparare

Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude sunt pastaile. Taiem ceapa, ardeiul si telina marunt si adaugam in oala peste pastai, punem sare dupa gust.

Separat intr-o craticiora calim putin pancetta, apoi turnam in oala peste pastai. Adauga si bulionul si apoi morcoveii taiati rondele. Lasam pana fierb si acestia din urma. Spre sfarsit adaugam si bors magic sa inacrim borsul. Cine are marar verde poate adauga cateva fire...aroma o sa fie deosebita (eu din pacate nu am aici asa delicatesa...). Stingem focul, turnam o ceasca de apa rece peste bors si adaugam patrunjel verde tocat. Cine prefera, poate adauga o lingura de smantana la servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pastai cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de potroace

Postat de katty

Ciorba de potroace

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...

Citeste continuarea

Bors de vara, cu dovlecei

Postat de RODIMUR

Bors de vara, cu dovlecei

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2012, 14:02
la 07.05.2012, 14:17
la 07.05.2012, 14:50
buna
la 07.05.2012, 15:20
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun rau !
la 07.05.2012, 15:44
Arata grozav borsul tau Ada!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking