Bors de perisoare

Postat de merisor67 in Ciorbe
23 Apr 2014 | 10979 vizualizari
Bors de perisoare

Pe la noi nu prea se foloseste borsul pentru acrit si cand zic pe la noi, ma refer la zona de unde sunt eu de fel, adica la mama la tara. Acolo predomina zeama de varza ca ingredient pentru acrit, sau doar rosiile conservate. Vazand ca multi bucatarasi folosesc borsul am zis sa incep si eu sa-l folosesc si nu-mi pare rau pentru ca a iesit o ciorba foarte buna! De fapt este a doua ciorba pe care o prepar cu bors si nu va fi ultima, cu siguranta!

Ingrediente

Pentru perisoare:

  • 750 gr carne amestec(vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta(110 ml) orez
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita cimbru maruntit
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1/2 legatura frunze de telina

Pentru supa:

  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/4 radacina telina
  • 2 ardei(congelati am avut eu)
  • 1 lingurita sare
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1/2 legatura frunze de telina
  • 1 lingura suc de rosii cu ardei copt

Mod de preparare

Pregatim toate ingredientele: curatam si spalam legumele, apoi le tocama sau le trecem prin robot cum procedez eu(mie imi plac legumele tocate marunt in ciorbe).

Carnea tocata, predominanta fiind cea de vita, cam 2/3 din cantitate, o amestecam cu orezul, sare, ceapa trcuta prin robot, piper si cimbru, apoi adaugam frunzele de telina tocate marunt si cele doua oua.

Omogenizam bine totul si lasam la o dihnit pana formam perisoarele.

Punem intr-un vas apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si legumele tocate. Acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pana cand incep legumele sa se patrunda, aproximativ 15 minute, dupa care formam perisoarele cam cat o nuca si le scufundam in supa.

Le lasam sa fiarba pana cand incepe sa se inmoaie orezul, apoi adaugam sucul de rosii, ardeiul tocat, borsul pe care mai intai l-am fiert in alt vas cateva minute si crenguta de cimbru, acoperim din nou vasul si-l lasam la foc incet 15-20 de minute, in functie de cum se fierbe carnea si orezul.

Tocam frunzele de telina si le adaugam in ciorba cu cateva minute inainte de a stinge focul.

Eu la ciorbele in care folosesc oua la ingrediente, cum este ciorba de perisoare sau cea cu galuste, nu mai adaug la sfarsit franjuri de ou, imi place supa simpla si limpede.

Servim ciorba cu ardei iute sau dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de oanapl

Ciorba de perisoare

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe...

Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 10:40
hmmmmm.....ce as manca o portie!!!!ce bine arata!!!!!
la 23.04.2014, 10:41
ce as manca acum
la 23.04.2014, 10:43
Ce bunatateee!
la 23.04.2014, 10:48
buna buna
la 23.04.2014, 11:29
buna ciorba

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking