Ingrediente
- 250 g carne de porc
- 3 linguri orez
- 1 litru bors casa
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- telina
- leustean
- marar
- 1 ceapa rosie
- 2 oua
- 2 linguri de smantana
- sare
- piper
- o felie de paine inmuiata in lapte
Mod de preparare
Curatam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert .
Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam bine.
Dupa ce legumele sunt inmuiate bine, punem perisoarele in ciorba, cu mana uda ( nu uitam sa dam focul mic, pt ca altfel riscam sa se sfarame).
Lasam la foc mic pana fierb si perisoarele, dupa care punem borsul, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.
Facem un amestec din cele 2 linguri de smantana si galbenusul de la ou, punem cateva linguri de ciorba in el pt a se incalzi ( ca sa nu se branzeasca ciorba) apoi punem acest amestec in ciorba si amestecam bine.
La sfarsit punem leusteanul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|