Ciorba de perisoare cu bors

Postat de nadina73 in Ciorbe
2 Mai 2010 | 7175 vizualizari
Ciorba de perisoare cu bors

grozav de buna si de racoroasa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri orez
  • 1 litru bors casa
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 feliuta telina
  • patrunjel verde
  • 2 cuburi knorr costita afumata
  • 1 ceapa
  • 3-4 oua
  • 200 smantana

Mod de preparare

Se curata morcovul,patrunjelul si telina si se taie bucatele apoi se pun sa fierba in apa cu sare si ceapa intreaga si cuburile de knor(i da o arama foarte buna,nu e sanantos........

Carnea tocata foarte fin se amesteca bine cu sare piper si 1-2 oua si se ameteca bine,dupa care se fac perisoare mici in mana si se pun in ciorba

Se lasa sa fierba la foc potrivit aproximativ 20-25 minute apoi se pun e orezul spalat si se mai lasa sa fierba 7-8- minute dupa care se pune borsul se mai da 2-3 clocote si apoi se stinge focu

2 oua se fat bine cu putina sare apoi se ameteca cu smantana si se pune peste ciorba cand aceasta este putin racita si patrunjel verde

Se serveste cu ardei piscos(daca va place,la noi numai sotu il mananca)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu bors" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de oanapl

Ciorba de perisoare

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe...

Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2010, 17:18
nadina,chiar nu ai mila de mine?.................inghit in sec si ma indrept spre frigider ca nu se mai poate , ai venit cu o gramada de bunaciuni.Este o reteta foarte buna, si eu cam tot asa fac aceasta ciorba numai ca nu ii adaug smantana ca nu ii place lui George..................5 furcu , le meriti din plin...................
la 02.05.2010, 18:33
minunata
la 02.05.2010, 18:50
e una din ciorbitele mele preferate....si mai ales cu smatana...e nebunie....
la 02.05.2010, 19:20
multumesc din suflet medioto
la 02.05.2010, 19:20
asa e rocsi

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking