Ingrediente
- 500 g carne de porc
- sare
- piper
- 3-4 linguri orez
- 1 litru bors casa
- 3-4 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 feliuta telina
- patrunjel verde
- 2 cuburi knorr costita afumata
- 1 ceapa
- 3-4 oua
- 200 smantana
Mod de preparare
Se curata morcovul,patrunjelul si telina si se taie bucatele apoi se pun sa fierba in apa cu sare si ceapa intreaga si cuburile de knor(i da o arama foarte buna,nu e sanantos........
Carnea tocata foarte fin se amesteca bine cu sare piper si 1-2 oua si se ameteca bine,dupa care se fac perisoare mici in mana si se pun in ciorba
Se lasa sa fierba la foc potrivit aproximativ 20-25 minute apoi se pun e orezul spalat si se mai lasa sa fierba 7-8- minute dupa care se pune borsul se mai da 2-3 clocote si apoi se stinge focu
2 oua se fat bine cu putina sare apoi se ameteca cu smantana si se pune peste ciorba cand aceasta este putin racita si patrunjel verde
Se serveste cu ardei piscos(daca va place,la noi numai sotu il mananca)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|