Bors de sfecla ( sfecolinic )

Postat de Anastasia in Supe/Ciorbe
21 Mar 2010 | 5483 vizualizari
Bors de sfecla ( sfecolinic )

Un bors nemaipomenit de gustos si sanatos foarte populat in tarile postsovietice ( sfecolinic )!

Ingrediente

  • 1 kg. carne de pasare, vita s-au de porc 
  • 150 gr fasole
  • dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1kg sfecla dulce
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura cozi cu frunze de sfecla 
  • 2 crengute de leustean

Mod de preparare

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma
150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.

2. adaugati contimentele
dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust se adauga la supa dupa ce luati spuma de pe carne.

3. 3 cepe se taie si se rumenesc un pic intr-un ceaun aparte .

4. 1 morcov mare dat prin razatoare mascata / 1kg sfecla dulce cu 1 radacina de patrunjel date prin razatoare , 3 cartofi potriviti taiati cuburi toate se adauga la ceapa pe rind si se inabusa cu capac la foc potrivit pina lasa suc , dupa ce ati inabusit bine legumele in ceaun le adaugati in supa de carne.

5. 1 legatura de patrunjel /1 legatura cozi cu frunze de sfecla  /2 crengute de leustean se taie si se adauga la sfarsit in bors pentru 2 minute sa fiarba ,apoi se stinge focul.

6. se serveste cu smantana si verdeturi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla ( sfecolinic )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Supa de curcan cu fasole verde si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de curcan cu fasole verde si smantana

Am curatat , spalat si rupt marunt fasolea verde [ imi place in bucati de 2-3 cm ] Se pune fasolea la fiert in foarte putina apa cu sare . Pieptul de curcan se taie cubulete ....

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc II

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de porc II

Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati  legumele si le spalati....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 22.03.2010, 00:42
imi place salata de sfecla , de ce nu mi-ar placea si borsul de sfecla ?
la 15.04.2012, 23:44

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking