Ingrediente
- 1 morcov mare
- 1 jumatate de telina
- 1 pastarnac
- o radacina de patrumjel
- o ceapa
- 500 g urzici curatate si spalate
- 300 g fasole boabe fierte
- rosii de la borcan 300 g
- ulei pentru calit legumele 3 lg mari
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- o legatura leustean
- o cana bors
- 3l supa de legume /apa
Mod de preparare
Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi adaugam urzicile spalate si amestecam pana devin moi. Adaugam fasolea, supa /apa, lasam la foc 10 minute, adaugam borsul fier separat si mai lasam 5 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare.
Se poate servi atat calda cat si rece cu ceapa sau ardei iute.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu fasole" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|