Borseto cu foietaj de casa

Postat de Bunica in Dulciuri
15 Mai 2014 | 6772 vizualizari
Borseto cu foietaj de casa

Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 500 ml. apa
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 600 g. untura
  • Umplutura:
  • gem dupa preferinta
  • 1 mar taiate cubulete
  • cascaval Delaco
  • muschi file

Mod de preparare

Untura  la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.

Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.

Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.

Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.

Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.

Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borseto cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Pregatirea cojilor de nuca: Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat...

Citeste continuarea

Desert fursecuri

Postat de Constelatialeu

Desert fursecuri

Intr-un castron punem mix-ul din plic, adaugam untul, laptele si oul si mixam bine pana se omogenizeaza aluatul. Dupa ce am facut aluatul l-am intins cu sucitorul si l-am taiat in forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 19:45
tare bine suna si vad ca are untura in compozitie imi si imaginez ce gustos si crocant e
la 15.05.2014, 19:46
Wowwwwww Buniiii....sunt la usaaaaaa....de ceeee nuuuu deschiiiiiiziiii? )) Arata savuros! Felicitari pentru toate bunatatile extraordinare pe care le prepari!
la 15.05.2014, 19:46
vai ca eu la regim fiind ma defulez virtual cu mancarurile interzise
la 15.05.2014, 19:46
plec ca nu maipot de foame
la 15.05.2014, 19:47
Pot să spun acum ce ai avut în frigider? Super, Buni, super!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking