Bouletté (marocane) de vita si condimente

Postat de comanligia in Vita
30 Apr 2014 | 9609 vizualizari
Bouletté (marocane) de vita si condimente

Am facut de multe ori aceasta mancare marocana,si niciodata nu am mai apucat sa o fotografiez si sa o postez asa ca azi am reusit :D,normal se face intr-un vas Tajine dar eu inca nu mi-am achizitionat,si asta pe viitor o sa-i vina randul :)

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 legatura de patrunjel
  • 8 oua(depinde de cate persoane sunt la masa)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 2 linguri pudra de paprika
  • 2 linguri pudra de cumin (Atentie!! nu chimen ci cumin,cu totul diferit)
  • 3 cepe
  • 5 rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust.

Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o parte si pe alta  in uleiul de masline pana sau rumenit.Le-am scos pe o farfurie iar in uleiul ramas (se mai adauga ulei daca e necesar) am adaugat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat,am pus putina apa si am lasat sa se caleasca 5 minute.Am tocat rosiile cubulete,apoi in ceapa de pe aragaz am adaugat restul de cumin si paprika,apoi am adaugat rosiile tocate,dupa ce au fiert am adaugat boulettele si am lasat 4-5 minute sa se incorporeze gusturile,am acoperit apoi cratita cu un capac.

Dupa ce au stat cateva minute la calit deasupra am adaugat ouale,am avut grija sa nu le sparg ptr a iesi intregi si frumoase la aspect.Am lasat inca 5 minute la fiert cu capapacul pus pe cratita pana ce sau inchegat ouale,la final am dat cratita de pe foc si am presarat patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bouletté (marocane) de vita si condimente" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vita cu legume

Postat de privatelaura

Vita cu legume

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata.  Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am...

Citeste continuarea

Costita de vacuta cu cartofi

Postat de mihaelar63

Costita de vacuta cu cartofi

 Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 17:53
la 30.04.2014, 18:15
la 30.04.2014, 18:21
O daaa! Sunt minunate!!
la 30.04.2014, 18:24
la 30.04.2014, 18:50
Ce fain arata!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking